Både den mörade fläskytterfilén som kryddades med salvia och så potatisen. Glatt överraskad hittade jag en påse med små avlånga godsaker vid namn Amandine som enligt utsago skulle ha en smörig och fyllig smak
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Servera fläskytterfilén med alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Ta varje potatisoch picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak
Minigratänger medpotatisoch palsternacka. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Denna helgen har vi hunnit med både julmarknad, lite julklappsshopping,
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade ochgrilladepotatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.