Vispa socker och crème fraiche med en elvisp tills det blir fast och fluffigt. Skär ananasen i 4 lika stora ”klyftor” och skär ur 4 ”filéer” ur den. Grilla ananasbitarna (eller kör dem i ugn på 150 grader i några minuter) tills de blir ljumna och servera med en stor klick crème fraiche. Katja Kristofersson/ Tasteline 1 st ananas(er) , stor
Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar
4 1/2 färsk ananas 2 dl blandade nötter (t ex cashewnötter, sötmandel och hasselnötter) 2 msk flytande honung Vit chokladmousse 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde finrivet skal av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan
Servera med den varma kokossåsen och kanske även ett par halverade grillade limefrukter. Pensla spetten med lite smält smör och grilla dem tills ananasen får riktigt fin färg och är genomvarm
Grilla ananasen ca. Pensla snittytorna med oljan. Lägg på ananasskivorna, häll sirapen över glassen och ananasen och strö lite kokosflingor över ananasen
Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grilladananasmed en choklad och chiliglaze
Klicka på vispad ricotta, toppa medgrillad frukt, pistagenötter och ringla över honung. 1citron, zestenVispa ricotta med elvisp eller ballongvisp i några minuter så den är riktigt fluffig
) och bjuder idag på grilladananasmed hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske
Strö kokosen över ananasen och servera med glassen. Blanda den med yoghurt och kardemumma. Skär ananasen i 4 klyftor och pensla snittytorna med smör-&rapsolja. 1 st färsk ananas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.