Jag började med att skala Ananasen och skiva upp den i cm stora bitar. Lägg det i en matberedare tillsammans med kokosmjölken och kör till en slät och jämn glass konsistens
4 1/2 färsk ananas 2 dl blandade nötter (t ex cashewnötter, sötmandel och hasselnötter) 2 msk flytande honung Vit chokladmousse 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde finrivet skal av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan
Servera med den varma kokossåsen och kanske även ett par halverade grillade limefrukter. Pensla spetten med lite smält smör och grilla dem tills ananasen får riktigt fin färg och är genomvarm
Servera genast innan glassen smälter. Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grilladananasmed en choklad och chiliglaze
) och bjuder idag på grilladananasmed hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.