1 stora
mandelpotatisar1. Blanda ihop marinaden och lägg ner din valda köttbit så att marinaden täcker. Låt stå i ett dygn.2. Torka av köttet ordentligt.3. Lägg ner köttet direkt på kolet. Salta och peppra.4. Vänd runt köttet med jämna mellanrum. Låt sedan köttet vila på en varm, platt sten i eldstaden tills innertemperaturen är ca 62 grader (för medium rare).5. Servera med grillade rotsaker och den rökta lingonketchupen.Grillade rotsaker1. Lägg ner de oskalade rotsakerna direkt på det glödande kolet. Vänd runt med jämna mellanrum.2. Försök efter ett tag att täcka de stora rotsakerna med kol. Rotsakernas skal fungerar som folie och när de är genomgrillade skrapar du av skalet med en kniv innan servering.TipsMorötter kan få en lite besk smak (i snabbt uppdrivna morötter hinner inte den söta smaker utvecklas). Välj därför dina morötter med omsorg.Prova gärna majrova och kålrabbi, de blir fantastiskt goda på grillen.
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Maken är hemma och ordningen är återställd. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Servera med grillade grönsaker och aioli. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Annika hade blivit symptomfri från sin fibromyalgi och jag blev väldigt inspirerad av hennes föreläsning
Grillade kycklingspett. Riv moroten och äpplet. Blanda majonnäs med creme fraiche och kryddor. Rosta solrosfrön och pumpafrön med olja och salt i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.