Grillad älgryggbiff, älgrostbiff och älgentrecote
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • älgkött (ryggbiff, rostbiff eller entrecote)
  • 1 smör
  • 1 salt och peppar
  • 1 fil
  • 1 timjan
  • 1 rosmarin
  • 1 salt
  • 1 mindre rotselleri
  • 1 palsternackor
  • 1 stora mandelpotatisar1. Blanda ihop marinaden och lägg ner din valda köttbit så att marinaden täcker. Låt stå i ett dygn.2. Torka av köttet ordentligt.3. Lägg ner köttet direkt på kolet. Salta och peppra.4. Vänd runt köttet med jämna mellanrum. Låt sedan köttet vila på en varm, platt sten i eldstaden tills innertemperaturen är ca 62 grader (för medium rare).5. Servera med grillade rotsaker och den rökta lingonketchupen.Grillade rotsaker1. Lägg ner de oskalade rotsakerna direkt på det glödande kolet. Vänd runt med jämna mellanrum.2. Försök efter ett tag att täcka de stora rotsakerna med kol. Rotsakernas skal fungerar som folie och när de är genomgrillade skrapar du av skalet med en kniv innan servering.TipsMorötter kan få en lite besk smak (i snabbt uppdrivna morötter hinner inte den söta smaker utvecklas). Välj därför dina morötter med omsorg.Prova gärna majrova och kålrabbi, de blir fantastiskt goda på grillen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.