Fick tag i några finfina lammkotletter som blev helt perfekt stekta. Svampsåsen till var jättegod, kanske inte som lamm-rosmarin-jättegod, men ändå jättegod
Att vi har fastnat för det Öländska lammköttet är numera välkänd fakta. Den här gången valde vi dubbelkotletter (skivad lammsadel) med en sås som för tankarna till Öland, rosmarin och dragon
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott. Och enkelt att göra. 4 portioner8-12 lammkotletter (ca 1 kg) Salt och pepparSmör till stekningVitlökssmör
Krydda kotletterna med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda och stöt lätt ihop vitlök, chili, salvia, rosmarin och lagerblad i en bunke
1. Puré. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skala och dela rotsellerin i tärningar. Lägg den i bakpappersklädd form, blanda med oljan och rosta 20-30 min tills den är mjuk och har fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.