Grilla revbenen till dom fått fin färg. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
I fredags åt vigrillad lax med grilladecitroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Är det något jag lärde mig under mintidiSveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk
Inlagda jalapeno’s snittas upp lite och fylls m ädelost, viralite bacon runt och grilla. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehörni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Valborgsmiddagenigår blev grilladfläskytterfilé (smakar minstlika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fickliteinspirationtill dagens middagdärifrån
Fyll paprikorna med röran och grilla dem. Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Det går även bra att grilla dem i ugn om man inte har tillgångtill en grill
Grilla/stekhalloumin under tiden. Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd. Fyra dagar kvar sedan drar vitill London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Det är något särskilt med grönsaker marineradeiolivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.