GRILJERINGTILLFÄRDIGKOKTJULSKINKA. Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Blanda äggula, potatismjöl och senap tillgriljering. Skär bort svålen på skinkan. Räcker till ca 2 kg skinka. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg. 2 kg kokt julskinka
Strö lite majsstärkelse över skinkan så att de griljeringen fäster. Därefter fick den svalna innan jag drog av nätet och gjorde i ordning griljeringen enligt nedan recept
Det är alltid snyggt att griljera skinka fast jag aldrig ser någon som äter upp den. Min mamma gör alltid detta på lilljulafton sen får man smaka en ljummen skiva julskinka med ett glas öl och en liten en av pappas hemkryddade besk (besken återkommer sen på julafton då det är den perfekta grötsupen säger far)
Mixa ärtor, solrosfrön, parmesanost i en mixer, tillsätt oljan lite i taget. Servera med nykokt pasta och god skinka samt strö gärna över lite hela solrosfrön eller ännu bättre
Perfekt till julbordets köttiga delar, som julskinka, köttbullar och revbensspjäll. Till sillbiten är det en pilsner med hyfsad beska och en lille én som de säger i vårt södra grannland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.