Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Garnera med lite chiliflakes/finhackad chili och gräslök om önskas
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 600 g karré (benfri, skivad) 1 msk smör eller margarin 2 dl höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 75 g katrinplommon 2 lagerblad 1 msk soja 1 rött äpple majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 4 skivor karré 1 msk smör eller margarin 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 75 g torkade plommon 2 lagerblad 2 tsk sojasås 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Årets julskinkagriljeradesmed ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Toppa med lite extra ströbröd. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Blanda 1 äggula med 3 msk valfri senap (jag blandade helgrov och Edvins). 1 äggula med
Griljerad skinka. Ta ur den rimmade skinkan ur plasten och torka av med hushållspapper. Griljera julskinkan i ugnen i ca 10 minuter tills den har en fin gyllene yta
Du kan ställa dig och göra en seitanskinka, men om du (som jag) inte riktigt tycker att julen är värd att stå i köket i flera dagar så kan det ibland vara skönt med ett liiiite snabbare och enklare alternativ
Men, den ”vanliga” griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med
Du kan ställa dig och göra en seitanskinka, men om du (som jag) inte riktigt tycker att julen är värd att stå i köket i flera dagar så kan det ibland vara skönt med ett liiiite snabbare och enklare alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.