Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Tröttsamt men jag förstår att det är för att jag är lite nervös och tänker mycket på tävlingen i och med att jag lagt ner så mycket tid och energi på förberedelserna
Smaka av med lite salt & peppar. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Årets julskinka griljeradesmed ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Förvisso kan det ta lite tid med jäsning osv men nybakat bröd är ju så galet gott. Vi åt pitabrödet med pulled chicken, sallad, en stark vitlökssås samt rostad lök
Jag hade lite lövbiff hemma så dagens lunch blev lövbiff-wrap med hackad sallad och hemgjord pesto. Dessutom är det lätta att ha med sig om man är på språng och innehållet kan man ju variera i oändlighet
Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.