Lägg sedan i zucchini- och paprikastrimlorna och stek på medelvärme. Trots att jag äter varm mat, även en varm sommardag, så smaksätter jag maten mycket mer med örter och mindre av t ex spiskummin, chili, diverse curryblandningar osv
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsåsoch toppa detta med mozzarella – och det blev det verkligen
4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Igår blev det pankopanerad zucchinistekt i olivolja tillsammans med halloumi bl a. Efter att ha stektzucchiniskivorna första gången får de ligga och rinna av på hushållspapper
4 900 g fast potatis Kräftröra 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) 2 tomater 1/2 rödlök 1 ask dill (à 20 g) 2 dl smetana salt och peppar Torsk 400 g torskfilé 1/2 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme
Inlägget Stekttorskmed sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torskmed en ljummen sallad och skirat smör
En bit torskrygg per person. Den härliga fruktiga syran passar så gott tillsammans med de feta oliverna och de örtiga tonerna funkar fint med lagerbladets blommiga ton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.