Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
Hur är det med er. oliver, soltorkade tomater, basilika och fetaost. Det har varit akuta middagar varvat med kalasmat för ett helt kompani med ungar och deras föräldrar
Skär med en vass kniv några djupa skåror i varje bröd. Ett litet smaktips är att man kan tillsätta oliver eller soltorkade tomater i degen innan man gräddar brödet men oliverna och tomaterna måste vara fria från vätska innan de hamnar i degen, så låt dem torka en stund på papper eller en duk
Det här brödet är inget nytt alls, eller det var första gången jag gjorde det men Stina Patetsos har gjort det massvis med gånger och jag har länge tänkt testa det
När man gör de här brödet är det viktigt att man följer receptet och inte slarvar med jäsningen, eftersom det är den som gör brödet luftigt och ger brödets goda smak
Häll över degen från assistentbunken till den oljesmorda bunken och täck med plastfilm. Häll ned grovhackade oliver, olja,brödsirap och salt och rör om ordentligt
Det gör man enklast med maskin, men jag gjorde det för hand. Igår bakade jag ett så gott lantbröd. Kankse inte det nyttigaste (innehåller bara vitt mjöl), men som sagt väldigt gott
Skär några snitt med en vass kniv. Spraya med ca. Grekisktlantbröd50 gram jäst2,5 dl mjölk2,5 dl vatten2 tsk salt1 tsk socker0,5 dl olivolja8 dl lantbrödsmjöl4-5 dl vetemjölGör så här. Jäs övertäckt med bakduk i ca 40 minuter. 8 dl lantbrödsmjöl
Fick till och med beröm av sambon som är rätt kinkig när det gäller bröd, det vill inte säga lite. Igår bakade jag grekisktlantbröd och det blev riktigt gott
-) Men allra helst så önska jag att jag hade en bakmaskin så jag bara kunde hälla i ingredienserna och fick nybakat bröd bara med hjälp av lite knapptryckningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.