Grekiskt lantbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 13,2 dl ljummet vatten
  • 11 dl naturell yoghurt, 3%
  • 11 dl god olivolja
  • 11 msk honung
  • 11 msk salt
  • 110-12 dl vetemjöl special
  • 150 g jäst 3,2 dl ljummet vatten 1 dl naturell yoghurt, 3% 1 dl god olivolja 1 msk honung 1 msk salt 10-12 dl vetemjöl specialSmula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Blanda i yoghurt, olivolja, honung och salt. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen i en degblandare i cirka 8 minuter eller för hand i cirka 15 minuter. Degen ska vara ganska kladdig. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär den i två lika stora delar. Forma till två runda bröd och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader. Snitta brödens yta med en vass kniv och sikta vetemjöl över. Grädda bröden mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt svalna helt under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.