10 min
Hacka under tiden löken till tomatsåsen. Fräs den i en liten kastrull med lite olja. Riv ner vitlöksklyftan och tillsätt tomatpuren. Låt fräsa med några sekunder. Häll på plommontomaterna. Tillsätt oregano och fond och låt bubbla på svag värme under tiden du gör köttbullarna.
Rör ihop smeten, rulla köttbullarna och ställ ini kylen medan du gör tomatsåsen. Köttbullarna är bl a kryddade med stötta fänkålsfrön och det ger en fantastisk smak
Lite större köttbullar med en smak av Italien som får koka färdigai en krämigtomatsås. Rulla runt dem i såsen då och då under tiden så att alla sidor på köttbullarnablir täckta av sås
Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
När köttbullarna är klara i ugnen, ta ut och lägg ner dem itomatsåsen. Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre
En maträtt med en smakriktomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör
Servera köttbullarnatillsammans med kokt potatis, morötter och krämigrosmarinsås. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta
Forma smeten tillköttbullar och lägg dem itomatsåsen. Låt såsen puttra medan du gör köttbullarna. Koka upp tomater, vatten, paprikaibitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilikai en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.