Servera med varma pitabröd och sallad. ½ kg lammfärs(går bra med annan färs också). 100 g smulad Feta. Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå i en halvtimme
Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva. Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde
Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fyllda med två olika ostar. En sjukt god middag som jag verkligen rekommenderar er och jag har lovat mig själv idag att jag måste äta rullader oftare
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad. Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar
Servera rulladernamed kokt potatis, inlagd gurka och lite sallad. Igår hann jag inte men idag satte jag igång redan efter frukost med att rulla och sedan bryna dem
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1100 g fetaost. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap i tunt lager och lägg på lökblandningen Rulla ihop och fäst med tandpetare Bryn rulladerna i smör i stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.