Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. Servera med grekisk salladoch tsatsiki. Stöt kumminen i en mortel, finhackad oregano och vitlök och lägg ner i äggblandningen med salt och peppar
Mixa fetaosten ihop med yoghurten i en bunke. Istället för lingonsylt till potatisbullar och bacon gjorde jag en fruktigsallad på morot, äpple och granatäpple, som passade alldeles utmärkt
Det ska va nu den här gråa, regniga novembertiden som vi lyxar till helgerna med utländska smaker, minnen från Grekland och härliga, krispiga färger på mat ochsallad
Droppa lite dressing över salladenoch servera resten vid sidan av tillsammans med ett gott bröd. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar
En enkel marinad med lite olja, honung, salt och en god örtkrydda funkar också väl. Jag tog en färdig Barbeque-marinad med en lite rökig smak för att få den där lilla omfamnande varmheten i smaken
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.