400 g
nötfärs eller blandfärs 1,5 tsk chilipeppar 2 klyftor vitlök eller vitlökspulver 3 tsk persillade ev. några droppar citronarom eller 1 tsk rivet skal av citron 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk salt
1 msk
olivolja
3 dl
turkisk yoghurt 1 st medelstor gurka 2-3 klyftor vitlök 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk vitvinsvinäger
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Tzatziki. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Blir hungrig igen bara av att hålla på med bilderna och skriva receptet
Blanda med övriga ingredienser till tzatzikisåsen. Blanda kryddorna med pressad vitlök och olja. Blanda med köttfärsen och låt dra i kylskåp, minst en timme
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffar medtzatziki och klyftpotatis. Tzatzikin är superlätt, riv en halv gurka på rivjärn och blanda med yogurten, ha sedan i pressad vitlök och lite flingsalt
Lägg grillspetten i blötBlanda alla ingredienser i en bunke och blandaTryck fast färsen på spetten och grilla eller stek deServera med tzaztiki och grönsaker och sallad
Servera med en god sallad och hemgjord tzatziki. Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Servera gärna spetten med tzatsiki och grekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad. Grekiska kycklingspett är så läckra att slänga upp på grillen i sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.