Grekiska färsbiffar med tzatziki
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 11 st citron
  • 12 msk hackad persilja
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 1 salt
  • 1100 g fetaost
  • 1 smör eller margarin
  • 10.5 st gurka
  • 12 dl grekisk yoghurt
  • 11 msk olivolja
  • 1 klyftpotatis
  • 1 sallad
  • 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki: 0.5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med: klyftpotatis sallad oliver och rödlökBlanda färs, citronskal, persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Skär osten i små bitar och blanda med färsen. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara.
  • 1 Tzatziki: Skölj och riv gurkan, och krama ur vätskan. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.
  • 1 Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.