Har ni testat att krydda biffarnamed tacokrydda. Arbeta med händerna in tacokrydda, ägg och en skvätt grädde i köttfärsen och stek dem några minuter i stekpannan
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiskabiffarmedtzatziki och klyftpotatis. Biffarna. Tzatzikin är superlätt, riv en halv gurka på rivjärn och blanda med yogurten, ha sedan i pressad vitlök och lite flingsalt
Servera med en god sallad och hemgjord tzatziki. Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Tzatziki. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent. Biffarna blev i lite varierande storlekar, men det gör ju inget, huvudsaken att barnen får vara med om de vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.