Grekisk vegosoppa med gröna linser
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl torkade gröna linser
  • 11 gul lök
  • 13 klyfta vitlök
  • 12 morötter
  • 12 selleristjälkar
  • 12-3 msk tomatpuré
  • 12 lagerblad
  • 11 msk torkad oregano
  • 12 grönsaksbuljongtärningar
  • 11,2 l vatten
  • 11 kruka färsk persilja, finhackad
  • 1 olivolja, till stekning
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 bröd
  • 1 rödvinsvinäger
  • 14 dl torkade gröna linser 1 gul lök 3 klyfta vitlök 2 morötter 2 selleristjälkar 2-3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 msk torkad oregano 2 grönsaksbuljongtärningar 1,2 l vatten 1 kruka färsk persilja, finhackad olivolja, till stekning salt peppar
  • 1 Till servering bröd rödvinsvinägerKoka linserna i en liten kastrull i ca 10 minuter. Stäng av värmen och ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Hacka sellerin fint. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré, oregano och stek lite till. Vänd i linser, smulade buljongtärningar och lagerblad. Häll på vattnet. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda under lock i ca 20-30 minuter, tills linserna mjuknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner finhackad persilja. Toppa med en skvätt rödvinsvinäger och servera med en bit bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.