Här kommer bilderna och receptet på pizza hawaii som jag gjorde igår tillsammans medpestopizzan. Jag brukar inte tycka om varm frukt så mycket men ananas går bra och den blir jättegod på pizzan =)
Jag hade sedan på färska tomater, rödlök, ananas och champinjoner innan pizzan åkte in i ugnen för att sedan toppa med ruccola och parmesan efter gräddningen
Kavla ut pizzabottnarna på mjölat bakplåtspapper. Pizzadeg. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
Pensla dem med pressad citron. Servera gärna med lite vaniljglass. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt
Forma degbitarna till runda pizzabottnar. Lägg en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen. Klicka på löjrom, crème fraiche (som inte är blandad med vatten) och lök av båda sorterna
De absolut godaste är Ruccola, Prosciutto, Rostade pinjenötter och mängder medgrekisk olivolja. Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizza och sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
I år var vi rekordmånga familjemedlemmar på plats samtidigt och i denna matglada familj äter man alltid helt fantastiskt, både hemma i stugan och när det äts "på lokal"
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.