Eftersom jag visste att det skulle vara blåsigt, blött och kallt ute så hade jag varit förutseende nog att koka en sats värmande grekisklinssoppa att ha till lunch
Denna gång ville jag få till lite grekiska smaker och hade i lite extra vitlök och strödde över lite fetaost och färsk timjan, till det serverade jag surdegsbaguette
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter – och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Fräs den hackade löken. Häll på 1,5 l vatten till att börja med, häll på mer efter hand om det behövs (du vill inte bränna fast soppan men ej heller få den vattning)
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter - och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Jag gör min linssoppa lite annorlunda än grundreceptet, jag tycker att det är väldigt gott att slänga med ett par kanelstänger, men det är absolut frivilligt
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.