Kycklingsallad. Om man dessutom har en vinägrett till så känns det ännu fräschare än om man använder sig av en mejeribaserad dressing med crème fraîche eller yoghurt
Servera med rostat pitabröd eller baguette. Skär kycklingköttet benfritt och sedan i bitar. Skölj och riv salladen, dela tomaterna och skär salladslöken i småbitar
Blanda sedan med kycklingen och grönsakerna ,oliver osten och dressingen i en stor skål. Dela filéerna i stora bitar blanda med salt peppar oregano olja stek dem ca 15-20 min. 400 g grekisk fårost
Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja. Citronen harmonierar förvånansvärt bra med fetasoten i den här rätten, den vill gärna ta överhanden annars men det är klart, fetaost är lite av en kung i matlagningen
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Det är riktigt gott och perfekt bjudmat som sköter sig självt i ugnen och sen serverar man med en supergod kall vitlökssås till
Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till. Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.