Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Den här kryddblandningen totade jag ihop i helgen. Den räckte till två kycklingar som sedan fick ligga och dra med kryddorna på sig nån timme innan de blev grillade på indirekt värme under lock
Tillköttet serverade vi också några ugnsrostade färska potatisar och morötter. Jag måste säga att trots att jag har varit tvungen att arbeta lite med rättning och betygsättning samt att jag har skrivit klart min hemtenta i helgen har det varit så skönt att komma hem till Sverige
Jag är väldigt förtjust i den grekiska maten, den är enkel, mättande och mycket smakrik. Mat och dryck hålls kallt i många timmar tillsammans med en frusen flaska vatten eller en kylklamp
Det är faktiskt inte någon avancerad kokkonst som ska till, det är tvärtom hur enkelt som helst. Inte bara ska ni få tips på goda såser och en glaze, ni ska även få ett kanontips på hur ert kött kan få smak av grillat utan att det ens varit i närheten av en grill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.