Grekisk gratäng med zucchini, fetaost och linser
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 11 gul lök
  • 12 stjälkselleri
  • 11 morot
  • 14 klyftor vitlök
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 msk torkad oregano
  • 12 förp färdigkokta linser (à 400 g), t ex gröna
  • 11 dl vitt vin
  • 1800 g krossade tomater
  • 11 zucchini
  • 12 aubergine
  • 14 dl crème fraiche
  • 13 dl ost, riven
  • 1 någon msk mjölk
  • 1 salt och peppar
  • 1200 g fetaost
  • 14 fina stora tomater
  • 11 knippe dill
  • 12 salladslökar
  • 11 msk rödvinsvinäger
  • 13 msk olivolja 1 gul lök 2 stjälkselleri 1 morot 4 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 1 msk torkad oregano 2 förp färdigkokta linser (à 400 g), t ex gröna 1 dl vitt vin 800 g krossade tomater 1 zucchini 2 aubergine 4 dl crème fraiche 3 dl ost, riven någon msk mjölk salt och peppar 200 g fetaost
  • 1 Tomatsallad4 fina stora tomater 1 knippe dill 2 salladslökar 3 msk olivolja 1 msk rödvinsvinäger salt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Hacka lök, vitlök, selleri och morot smått. Stek i en gryta på hög värme i olivolja till löken får fin färg. Tillsätt oregano och tomatpuré och stek i 2 minuter. Skölj linserna och lägg dem i grytan. Tillsätt vin och låt det koka i 1 minut. I med krossade tomater och koka sedan på hög värme utan lock i ca 15 minuter. Salta och peppra. Skiva zucchini och aubergine i 1 cm breda skivor. Blanda crème fraiche med riven ost och mjölk till en rinnig sås. Ta en ugnsfast form och smörj med olivolja i botten. Täck med zucchini och aubergine och lägg sedan på en del av såsen. Täck med crème fraiche-blandningen och upprepa sedan allt! Avsluta med att strö över fetaost och gratinera sedan i ugnen i 40 min. Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Blanda med olja och vinäger, salt och peppar. Vänd ned hackad dill innan ni ska äta och servera tomatsalladen med gratängen!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.