Blanda samman senap, socker och vinäger. Vispa sakta ner oljan tills det blir en tjock, blank sås. Rör i hälften av dillen och resten omedelbart före serveringen
Blanda senap, socker, vinäger och fond i en bunke. Vispai oljan med tunn stråle. Blanda idill och smaka av med salt, peppar och ev mer fond och vinäger
Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftigvispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen
Jag gravade egen lax och till laxen behövs en gravlaxsås. Det var väl så där kul att stiga upp tidigt och gå ut och skrapa bilen och köra till jobbet idag
Åt denna läckerhet tillmiddagigår, kokt potatis( med en smörklick), gravfisk och gravlaxsåsen. Ett måste till julbordet, och bra då man kan göra den i god tid
Det blev en varmrökt Öringikväll och en variant på den klassiskagravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsättalite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt tilllite rökta fiskar
Blanda senap, sirap, farinsocker, vinäger, salt och vitpeppari en skål eller matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en stråle under kraftigvispning
Det här är inlägget är främst för er som är galet förtjusta itrillingnöten som för ett tag sedan försvann från Marabous Alladinask (trippelnöten som jag alltid säger…fel fel fel)
Förra årets påskhelg njöt vi av gravad lax. visserligeninte hemgjord, men nog så god. Det finns ju faktisktfärdiglagade produkter som håller måttet, det är viktigt att inte glömma det, iivern att laga allt själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.