2 dl vanlig senap2 äggulor1/2 dl socker4 dl rapsolja av neutral sort1/2 pkt fryst hackad dillSalt och pepparHäll i socker, äggulor och senap i food processorn (går också bra i en bunke med visp till) Kör igång maskinen (börja vispa), tillsätt oljan i en tunn stråle se till så att den blandas in hela tiden. 1/2 dl socker
Mixa dill och socker i matberedaren tills sockret löser sig. Blanda med senapssorterna och vinäger. Tillsätt oljan droppvis i början och en fin stråle på slutet under fortsatt mixning
Gör så här. Blanda senap, socker, vinäger och fond i en bunke. Vispa i oljan med tunn stråle. Blanda i dill och smaka av med salt, peppar och ev mer fond och vinäger
Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen
Jag gravade egen lax och till laxen behövs en gravlaxsås. Vanligtvis gör jag gravlaxsås med bara olja som bas, men denna gång hade jag även i lite majonäs
Vispa ihop, senap, socker och vinäger i en skål. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Den tunna strålen är här extra viktig eftersom det endast är senapen som emulgerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.