Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Strö 5-7 dl blåbär jämnt över degen. 5-7 dl blåbär. Gör så här. Botten. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg en efter en, rör ihop mellan varje ägg
Använd gärna en baksten för bästa resultat. Hemligheten med detta hamburgerbröd är att jag gör en fördeg på mjöl och mjölk som jag värmer upp till ca 65-70 grader, precis på samma sätt som en bottenredning till exempelvis en bechamel (vit sås) När stärkelse och en vätska binder samman under upphettning bildas ett gel av stärkelsen i mjölet. När smeten når en temperatur på 60-70 grader börjar den tjockna och till slut likna något som påminner om tapetklister, då är din water roux färdig. Blanda sedan in saltet och knåda degen i ytterligare 2-3 minuter. Låt degen sedan jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar, beroende på temperatur i rummet). 2-3 minuter
en upp- och nedvänd gryta, en skål eller något annat du har hemma. Enligt "afghanskt ordspråk" är riset perfekt då det liknar en flickas ögonfransar - långa och böjda
En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. När vi bjöd hem några vänner härom helgen, stod det kött på menyn, för att det var vad våra gäster gillar mest av allt
Baka av i 45-60min. 2015-09-14 @ 22. Världensbästa bröd. Jag älskar bra bröd. Att baka med surdeg kräver lite tålamod och en del planering men resultatet är värt allting i slutändan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.