Matjessnittar - Claras högtider & fest, Claras jul, Claras recept, Festmat & Buffé, Julmat, Påskmat - UnderbaraClaraunderbaraclaras.se-6
Ägghalvor med rom och färskostkräm ägg, hårdkokta. 1naturell färskost. 1crème fraiche. 1pressad citron. 1stenbitsrom. 1dill eller gräslök till garneringVispa färskost, crème fraiche och citron med elvisp tills det är spritsbart Svt
Gratinerad ansjovisrulle toppad med riven ost Smält fettet, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Sjud ca 5 minuter. Låt smeten svalna. Tillsätt ansjovisspad, gulor och bakpulver Hemmets Journal
Kräft- och tomatströmming 600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde www.koket.se
Smördegssnurror med grönkål, skinka och färskost 50g grönkål. 1/2 gul lök. 1 rulle smördeg (á 250g). 100g färskost med gräslök. 4 skivor rökt skinka. 1 äggDela grönkålen till små kvistar – skippa stammen www.landleyskok.se
Lime- och chiligravad lax Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fiskköttet med blandningen Hemmets Journal
Krämig gubbröra med Grana Padano 2 ägg 4 potatisar 80 g ansjovisfilé 2 msk färsk gräslök, finhackad 2 msk färsk dill, finhackad 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 50 g Grana Padano, riven salt svartpeppar www.koket.se
Matjeröra Gör så här. Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Skär sillen i små bitar. Blanda ägg, sill, rödlök, gräddfil och ost www.foodfolder.se
Gubbröra à la Per Morberg 4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar www.koket.se
Pepparrotsägg med matjessill och syrad lök 75 g philadelphiaost. 3 tsk riven pepparrot. 6 hårdkokta ägg . 1 förpackning hela matjesfiléer, 200 g. dill www.carolineikoket.com
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.