Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Servera med sparris, skuret kött och toppa mednobissåsen. Skrapa ur ägget med en sked. Droppa ner oljan i en tunn stråle så tjocknar såsen efter en stund
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Dragonsås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Gnid in oxfilénmed lökmassan. Jag serverad den gravadeoxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte. Stoppa ner file'n med lök/kryddmassan i en fryspåsen
Gravad salmalax Gnid in laxfiléerna först med socker och sedan med salt. Garnera med dillvippor och servera medhovmästarsås, crème fraîche med citron och citronklyftor
Koka upp såsen under vispning och smaka av med salt. Krydda köttet med salt och svartpeppar. Sås. Skala vitlöken och mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och maizena
Oxfilé är något som vi gillar alla fyra i familjen. Servera med persilja och gräslök som "toppning". Skär bort kanten på getosten och smula ner den i såsen och låt osten smälta däri
Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Dragonsås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in
Pasta medoxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.