Hacka laxen grovt och blanda den med lök, dill, salt och peppar. Riv den råa potatisen fint, pressa ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av ett durkslag
Hade en bit laxmed skinn som låg i frysen, tog fram den och tinade. Stekte hela biten på köttsidan först i panna på spisen med smörolja och rätt het panna
GravadLax. -) Först hade jag bara tänkt laga en god sallad men tyckte det lät fattigt så det blev en fräsch sommarrätt med god lax som jag gravat under dagen
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Skär bort skinnet från laxen om den har det. Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.