Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Gravadlax serveras oftast i tunna skivor. Skär ut laxen i filéer, men låt skinnet sitta kvar. Gnid in laxen med kryddblandningen och lägg ihop filéerna med rikligt med grovhackad dill emellan
På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Lax är julbordets Madonna. Resultatet blir en härligt, frisk gravadlax med en något fastare konsistens
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravadlax och sill
Frys laxen i ett dygn. Låt laxen halvtina och skär bort benet men låt skinnet vara kvar. Dela laxen på mitten och lägg ihop den med köttsidorna mot varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.