Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Hon gav mig en påse fantastiskt doftande ungersk paprikakrydda inköpt på en marknad efter en resa till Budapest
Hon har samlat på grodor i många år. Rösta gärna på mina grodor här. 2 ägg1 dl honung3 tsk vaniljsocker100 g smör1 dl mjöl0,75 dl potatismjöl2 tsk bakpulvermandelspånSmält smöret. Lägg mandelspån i botten av formarna och fyll på med smetSätt ugnen på 175° c och grädda i 10-15 minuter
För fem år sedan spenderade jag en av de bästa dagarna i mitt liv, dagen då vi hade våra nära och kära runt oss och bröllopet som blev bättre än jag någonsin vågat hoppas på
Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
Glutenfritt och mjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Hittade receptet på en dansk mat-och baksida, men tror mig har sett liknande recept florera runt på olika bloggar
På söndag är det glöggfest. De kan sedan penslas med smör och doppas i strösocker (favoriten just nu), serveras på Kramforsvis (vänd på bullen och kleta på florsockerglasyr på den platta sidan) eller serveras som semla
Äntligen är glasskivan på plats i vårt kök. Idag på min första jullovsdag roade jag mig att städa i hela huset, stryka tvätthögen, handla mat och göra lite mer julgodis
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.