Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö påpaprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
Här med Idas morots- & purjopanna och creme fraiche. Tror jag ska införa en långkoksdag varje vecka. morotsblandningen någon minut tillsammans med kryddorna
Oxlägg långkoktmed Trattkantareller och Örter. Den vackra älven som tar sin början uppe i Nationalparken på Fulufjället, med det friskaste vatten man kan tänka sig, rinner förbi bara några meter från stugan
Potatisrullar skulle förgylla middagen och när man googlar “potatisrulle” så får man tusen träffar på rullar som är gjorda med smördeg vilket jag inte var ute efter
Jag smörstekte svampen, precis som sist, i lite smör först påmedelhög värme. Jag är fortfarande inte klar med mitt inlägg om Glada Lådan, men jag har berättat tidigare att jag beställde en låda ekologiskt kött från glada ”kossor” i Jämtland
RapsoljaMadeiraMörk sojaGranatäpple-vinägerRökt paprikapulverAnchochili SvartpepparOxbringan lades i ugnsfast form och ett par schalottenlökar och hela vitlöksklyftor lades runt om innan helheten täcktes noga med folie så att ingen vätska skulle dunsta
I samarbete med Kronfågel. Lägg i paprika i pannan och fortsätt fräsa på några minuter. Den här grytan tar jag till på vardagar när jag vill att barnen ska få lagad mat, men jag inte vill stå hela kvällen och laga maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.