Skeda tomatsåsen över pastastubbarna. Skölj och fräs spenaten lätt i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i kastrull med olja
I Matplatsens recept använder Victoria färdig tomat- och bechamelsås, men jag föredrar att göra egen, det blir helt enkelt godast så, så nedan följer instruktioner för det med
Smaka av med fond, kryddor, salt och peppar. I med skinkan. Hetta upp smör i en panna och stek spenaten. Koka gnocchin al dente enligt anvisningar på paketet och hacka skinkan
Dra några varv med vitpepparkvarnen och rör om. Pressa med handen ut juicen från limen i en skål. Ta en annan skål och lägg i ricottaosten, parmesanosten ochspenatenoch lite olivolja
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 70 g färsk spenat
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratineradesmed stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.