Här bjuder jag på mitt favoritrecept på gratineradehavskräftor. kokta havskräftor. Kräftorna delas och toppas med ett syrligt, gott örtsmör innan de åker in i ugnen och gratineras
Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Placera dem i en långpanna med köttsidan uppåt. Servera direkt ur långpannan med nybakat bröd. 1,5 kg råa havskräftor , ca 3 - 4 per pers. 1,5 kg råa havskräftor , ca 3 - 4 per pers
Annars kan dessa små goda varelser vara riktigt dyra så dom behöver tillagas med mycket kärlek. Vi har lyckats få tag på havskräftor när det varit kampanj och fått riktigt bra pris
Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek
Nyårsmiddagen inleddes medgratineradehavskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra
Klyv havskräftorna längs med. Dekorera gärna med citron och persilja. Mixa alla ingredienser till fyllningen och spritsa eller skeda ut smeten över havskräftorna
Två kokta havskräftor per person. Dela havskräftorna på hälften. Blanda ihop allt utom kräftorna i en skål, smaka av med chillin, jag använde ca 1/5, men det är upp till var och en
De råa kräftorna har jag tänkt gratinera med ett ört och vitlökssmör. Jag cyklade ner och inhandlade färska räkor, kokta havskräftor och lite råa havskräftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.