Strö riven vitchoklad jämnt över frukt och bär. mandelmassa (valfritt) jämnt över frukt och bär. Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vitchoklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vitchoklad. Om du har frysta hallon, tina dessa och blanda sedan runt med cirka 2 tsk strösocker och 1-2 tsk limejuice. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vitchoklad
Varva bärenmed socker i en glasburk. blåbär. Doppa formarna medchokladkupolerna i kallt vatten. Flytta vispen till en bunke med äggulor och florsocker och vispa det pösigt
Micke assisterade med den vitachokladen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
RULLTÅRTA MEDBÄR,LEMONCURD OCH VITCHOKLAD. Den sprack lite när den rullades ihop men det räddade hon snyggt med att dekorera över med florsocker, jordgubbar och lite choklad
Toppa med färska bär och florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbär och hallon
Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar)
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitaminer och mineraler
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vitchoklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
pannacotta medvitchoklad och en massa härliga bär, kvällens efterrätt. Har gjort denna förut men då bara med passionsfruktskärnor som topping men blev så inspirerad av våra vänner med rådjurskidet som vi hälsade på för några helger sedan då hon toppat med allehanda bär att jag tänkte att det ska jag göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.