Gratinerad sparris
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram grön eller vit sparris
  • 11 msk olivolja
  • 12 dl grädde
  • 10,5 dl riven ost som ex parmesan, gratängost eller mozzarella
  • 11 schalottenlök
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm vitpepparSätt ugnen på 200 grader. Rensa och skär av någon cm längst ner på sparrisarna. Är de träiga i stammen kan du skala den längst ner. Dela dem på längden i två eller tre delar. Koka upp vatten en halv tsk salt. Lägg i sparrisen och koka dem mjuka i ca 5 minuter. Skala och hacka under tiden schalottenlök. Skölj sparrisen i ett durkslag. Smörj en ugnsform eller gratängform med lite olivolja. Bred ut sparrisen i botten. Skala vitlök och pressa eller hacka den. Sprid ut över sparrisen. Strö över lök. Salta och strö över vitpeppar. Slå på grädde och toppa med ost. Hit kan du förbereda och förvara i kylen om du önskar. Gratinera sparrisen i mitten av ugnen tills det bubblar och osten har fin färg cirka 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.