1 grönsallad1.
Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen cirka 10 minuter i lättsaltat vatten, den ska inte vara genomkokt. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna. 2. Skiva under tiden laxen, purjolöken och löken. 3. Fräs spenaten lätt i olivolja tillsammans med purjolök och lök. När spenaten mjuknat, lägg i dill och persilja. 4. Skala och skiva potatisen. Varva sedan alla ingredienser i en form. Avsluta med potatis och lax på toppen. 5. Koka upp grädde och mjölk. Häll blandningen över formen. Salta och peppra. Gratinera i mitten av ugnen cirka 30 minuter. 6. Servera nygräddad med skirat smör och eventuellt lite citron och en grönsallad.
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera den gärna med en sallad på rucola med lite olivolja och vinäger. 500 g lax i portionsbitar. 1Lägg laxen i en ugnsfast form. 1Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost. 1Garnera gratängen med färsk basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.