Gratinerad lax med potatis
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 200°
  • 1700 g potatis av fast sort
  • 1300 g laxfilé
  • 1150 g kallrökt lax
  • 15 cm purjolök
  • 1½ st gul lök
  • 1125 g färsk spenat
  • 1 olivolja till stekning
  • 1½ dl finhackad dill
  • 1½ dl hackad persilja
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl mjölk
  • 1 salt och nymald svartpeppar
  • 1 skirat smör
  • 1 citron i klyfor
  • 1 grönsallad1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen cirka 10 minuter i lättsaltat vatten, den ska inte vara genomkokt. Häll bort vattnet och låt potatisen kallna. 2. Skiva under tiden laxen, purjolöken och löken. 3. Fräs spenaten lätt i olivolja tillsammans med purjolök och lök. När spenaten mjuknat, lägg i dill och persilja. 4. Skala och skiva potatisen. Varva sedan alla ingredienser i en form. Avsluta med potatis och lax på toppen. 5. Koka upp grädde och mjölk. Häll blandningen över formen. Salta och peppra. Gratinera i mitten av ugnen cirka 30 minuter. 6. Servera nygräddad med skirat smör och eventuellt lite citron och en grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.