Gratinerad kyckling i krämig sås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kycklingbröstfilé
  • 1 cider eller vitt vin
  • 1 crème fraiche
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 Västerbottensost, riven
  • 1 soltorkade tomater, strimlade
  • 1 fransk senap
  • 1 gräslök, hackad
  • 1 grönsaker som färsk spenat, ris, linser eller bulgur1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig.2. Lägg kyckling i en ugnsform, slå på vin eller cider. Blanda ingredienserna till såsen, slå den över kycklingen.3. Ställ in i ugnen och grädda 20 minuter, sänk värmen till 125 grader och stek tills köttsaften är genomskinlig. Det tar ca 10 minuter till. Förbered tillbehören under tiden.4. Servera med dina önskade tillbehör tex sallad och ris.TipsOm du har bråttom, halvera kycklingfiléerna så går det lite snabbare.

Beskrivning

Kommentarer

  • anitas-12

     - 

    Det blev gott men längre tid i ugnen trots mindre bitar. Mer vätska behövs också!

Logga in eller Registrera för att kommentera.