Gratinerad hummer med smak av konjak
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 110 champinjoner
  • 12 –3 msk smör
  • 11,5 msk konjak
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk smör
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 äggula
  • 12 dl riven parmesan
  • 11 dl parmesan, riven
  • 1 salt, peppar
  • 12 kokta humrar 10 champinjoner 2 –3 msk smör 1,5 msk konjak 1 msk vetemjöl 1 msk smör 3 dl vispgrädde 1 äggula 2 dl riven parmesan 1 dl parmesan, riven salt, pepparDela varje hummer på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i små bitar. Fräs dem sakta i smör, ca 10 minuter. Skär hummerköttet i bitar och blanda det snabbt och försiktigt med champinjonerna, värm sakta någon minut och häll i konjak. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölet, tillsätt sedan grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt den i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och rör ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock. Blanda försiktigt ner hummerköttet och champinjonerna i såsen. Fyll hummerskalen med blandningen och strö riven ost över. Gratinera humrarna under grillelementet ca 10 minuter tills ytan har fått en vacker gyllenbrun färg, garnera med färska örter och servera gärna med ett vitlöksbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.