12 kokta
humrar 10 champinjoner 2 –3 msk smör 1,5 msk konjak 1 msk vetemjöl 1 msk smör 3 dl vispgrädde 1 äggula 2 dl riven parmesan 1 dl parmesan, riven salt, pepparDela varje hummer på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i små bitar. Fräs dem sakta i smör, ca 10 minuter. Skär hummerköttet i bitar och blanda det snabbt och försiktigt med champinjonerna, värm sakta någon minut och häll i konjak. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölet, tillsätt sedan grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt den i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och rör ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock. Blanda försiktigt ner hummerköttet och champinjonerna i såsen. Fyll hummerskalen med blandningen och strö riven ost över. Gratinera humrarna under grillelementet ca 10 minuter tills ytan har fått en vacker gyllenbrun färg, garnera med färska örter och servera gärna med ett vitlöksbröd.
Rör smöret och rör ner hackad basilika och vitlök, smakaavmed salt och peppar. Ojoj, så kan det gå när man ska njuta av ostbricka med goda tillbehör varav den ena var extremt lättflytande och kokhet
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.