1500 g
falukorv 2 st schalottenlökar 3 msk senap 1 dl gurkmix t.ex. Bostongurka 1 st äpple 1 dl ketchup 2 dl vispgrädde Potatismos: 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör 2 st äggulor salt och peppar 0.5 dl riven ost smakrik Ugn: 225°Skär snitt i korven. Vispa ihop grädde och hälften av ketchupen i en form. Lägg i korven.
1 Skala
och hacka löken. Fördela senap, lök och Bostongurka i snitten. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stick ner i snitten och lägg resten i formen. Ringla resten av ketchupen över korven och tillaga i ugn i 15 minuter.
1 Potatismos:
Skala och dela potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör i äggulor och ost.
1 Ta
ut formen och spritsa moset i toppar runt korven. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.