Gratinerad  falukorv med potatismos
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 12 st schalottenlökar
  • 13 msk senap
  • 11 dl gurkmix
  • 11 st äpple
  • 11 dl ketchup
  • 12 dl vispgrädde
  • 1900 g mjölig potatis
  • 12 dl mjölk
  • 11 msk smör
  • 12 st äggulor
  • 1 salt och peppar
  • 10.5 dl riven ost
  • 1500 g falukorv 2 st schalottenlökar 3 msk senap 1 dl gurkmix t.ex. Bostongurka 1 st äpple 1 dl ketchup 2 dl vispgrädde Potatismos: 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör 2 st äggulor salt och peppar 0.5 dl riven ost smakrik Ugn: 225°Skär snitt i korven. Vispa ihop grädde och hälften av ketchupen i en form. Lägg i korven.
  • 1 Skala och hacka löken. Fördela senap, lök och Bostongurka i snitten. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stick ner i snitten och lägg resten i formen. Ringla resten av ketchupen över korven och tillaga i ugn i 15 minuter.
  • 1 Potatismos: Skala och dela potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör i äggulor och ost.
  • 1 Ta ut formen och spritsa moset i toppar runt korven. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.