Blanda vaniljvisp ovispad med äggulor, Maizena och stötta kardemummakärnor i en kastrull.
Hetta upp såsen under omrörning tills den börjar tjockna.
Dra kastrullen från plattan och fortsätt vispa någon minut. Låt såsen svalna något.
Skala frukterna. Ta bort kärnhuset från päronet och skär frukterna i mindre bitar. Dela druvorna och kärna ur dem. Lägg frukten i ugnssäkra portionsformar.
Häll såsen över frukten och gratinera den i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills såsen fått lite färg.
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. Till fyra portioner2 frysta plattor smördeg1 äggula1 dl crème fraîcheca 2+00 g chèvre4 st färska fikonruccolaflytande honungSätt ugnen på 225˚C
Gratinerad getost med fikon i vinsås1 skiva getost per person1 färskt fikon per person1 dl socker2 msk balsamvinäger1 dl rött vin1 kvist rosmarinGratinera ca 1 cm tjocka skivor av getostrulle ca 5 minuter i 225 grader tills de precis börjat få lite färg. 1 färskt fikon
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färskfrukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.