Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Ett tips är att gratinera varje auberginehalva i en ugnssäker portionsform, så går det att servera rätten direkt i formen
Skala auberginerna så att dem blir randiga. Blanda med köttfärsen. Ta sen en aubergineskiva och tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
Pensla snittytan med olivolja. Så här gör du Dela auberginen på längden. Gör några hål med en gaffel. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna
Koka upp vatten i vattenkokaren, lägg de torkade aubergine skalen i en skål, häll över det kokande vattnet, täck med något så att alla skal ligger under vatten
Dock blev auberginen alldeles för smaklös i jämförelse med vad jag trodde att den skulle bli. Aubergine är något som jag och min sambo aldrig tillagat förut så vi tänkte att idag skulle få bli den fösta
Eller så gör man en vegetarisk Aubergine farcie med svamp. Krydda med timjan, vitlök, salt & peppar. Ett par skivor aubergine, lite rådjursfärs och en näve riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.