Ta av från värmen och smaksätt med basilika, salvia och pressad vitlök. Fördelaresterande sås jämnt över potatisen och purjolöken och strö den rivna osten överst
På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur de filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Inspirerad av Malin's Diner som i sin tur blev inspirerad av Bara en kaka till så svängde jag ihop en tomatsås som jag knäckte ägg i och sedan gratinerademedost
) Squashgratängen går att äta helt vegetarisk om man vill det, kanske med klyftpotatis eller bara ett gott bröd till, men jag valde att äta grillad kyckling till min
Häll över grädden och toppa medost. Koka potatisen med skalet på. Häll av vattnet och låt den kallna. Varva potatis med salt och peppar i en smord ugnstast form
Häll av vattnet och torka potatisen med en handduk. Bryn den runtom i en stekpanna. Blanda ingredienserna till vitlökssmöret för hand eller i en matberedare med knivinsatsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.