Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Det enda som kan framföras på minussidan, är väl att man måste skiva det själv. Kilopriset blir också lägre och framförallt innehåller fläsket mindre tillsatser än bacon
Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Knaperatekt rökt sidfläskoch gärna från Vindelns rökeri är otroligt gott till fiskrätter och blir liksom en extra liten krydddetalj som ger rätten lite lyxkänsla
(Annars steker du laxen på samma vis som nedan och häller över allt i grytan. Om du steker laxen i samma panna lägger du kålen på ett fat vid sidan om så länge
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Här är recept på små pajer/gratänger med kyckling, portabello, vitkåloch morot. Så i söndags på föreställningen grät jag konstant (jag överdriver inte)
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller ochsidfläskoch hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse). 200-300 g sidfläsk
Vi har testat några recept och jag vill gärna dela med mig av denna gratängpå linser till er. Häll upp i vacker gratängsformoch strö över persilja och getosten
Smält smöret i en kastrull och häll det i en ugnsfast form. Vänd runt bitarna i smörblandningen i formen, strö över farinsockret och fördela marshmellowsbitarna jämnt över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.