Gratängpå gång. Häll över i en stor eller två mindre gratängformar och strössla över osten. Smidigt om man inte är riktigt säker på när exakt man vill äta
Fördela hälften av köttet över och häll på hälften av gratängsåsen. Gratängtäcke. Har du nån annan typ av kött som pulled pork, beef eller liknande så kan du använda det på samma sätt
Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen. Spritsa moset runt kanten på formen. Ugnstemperatur. 225°. Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Sedan brukar, i alla fall, jag vara sugen på mycket grönsaker efter jul. Skär inte grönsaker, sallad, frukt på samma skärbräda som du eventuellt haft kycklingklubborna på
Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. 1 påse tacokryddor. Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa
Vi har testat några recept och jag vill gärna dela med mig av denna gratängpå linser till er. Häll upp i vacker gratängsform och strö över persilja och getosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.