Det går jättebra att förbereda gratängen och sen bara toppa med ost och göra klart den i ugnen sen. Ha i den skivade potatisen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med grädde, mjölk, vitlök, kryddor och osten
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Tag av från värmen och rör ner riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja. 5 tsk salt 1 krm salt 3 msk finhackad persilja Garnering Serveras med krispig salladSätt ugnen på 225 grader. 1Vispa samman halva mängden mjölk med vetemjöl i en kastrull. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20–25 minuter eller tills gratängen fått en fin gyllene färg. 1Garnera med kryddgrönt och chilipicklad gurka och servera
Och väldigt gott att ha med till matlådan. Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. In med kycklingen i 15-20 min. Servera med ris och sallad 4 personer
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.