Margarin att steka i och till formen. ½ kg köttfärs. ½ kg köttfärs 1-2 pkt bacon 25 cm purjolök 2 st gula lökar Salt Peppar Margarin att steka i och till formen 10 st potatisar 3 dl grädde 200 g riven ost
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratängmedköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Vi käkade gratängenmed lite färska grönsaker och oliver. Jag har flera gånger läst receptet på den här gratängenoch tyckt att den verkat ganska god men jag har inte kommit mig för att testlaga den förrän nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.