Gratäng med julskinka, blomkål och broccoli
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • Gratängfyllning
  • 12 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g (rökt) julskinka
  • 1 broccolihuvud
  • 500 g blomkål
  • 10 bitar soltorkade tomater
  • 1 dl kapris
  • 2 paket mozzarella
  • 1 Stanning:
  • 13 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk tomtpuré
  • 1 msk skånsk senap
  • salt, peppar, timjan, oregano1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i smör till löken blivit genomskinlig. Ställ åt sidan.
  • 12. Koka upp en kastrull med saltat vatten och ha ner mindre träd av blomkål och broccoli. Låt sjuda ca 5 minuter, slå sedan av vattnet.
  • 13. Tärna skinka, strimla de soltorkade tomaterna och hacka mozzarellan. Ha ner i en gratängform och blanda med blomkål, broccoli och löken. Vispa ihop ägg och grädde med tomatpuré och skånsk senap. Salta, peppra och smula i timjan och oregano. Slå över stanningen och grädda i ca 30-40 minuter i 225°. Servera med en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.