salt, peppar, timjan, oregano1. Hacka gul lök och vitlök. Stek i smör till löken blivit genomskinlig. Ställ åt sidan.
12. Koka
upp en kastrull med saltat vatten och ha ner mindre träd av blomkål och broccoli. Låt sjuda ca 5 minuter, slå sedan av vattnet.
13. Tärna
skinka, strimla de soltorkade tomaterna och hacka mozzarellan. Ha ner i en gratängform och blanda med blomkål, broccoli och löken. Vispa ihop ägg och grädde med tomatpuré och skånsk senap. Salta, peppra och smula i timjan och oregano. Slå över stanningen och grädda i ca 30-40 minuter i 225°. Servera med en sallad.
Blanda fyst broccoliochblomkålmed den smaksatta crème fraichen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Värm grädden litegrann och smaka av med salt och peppar. Broccoli är en mycket nyttig grönsak fullmatad med vitaminer, i synnerhet C-vitamin, det kan man verkligen behöva när solen lyser med sin frånvaro
Blomkålochbroccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.