Höstlovsvecka i våra trakter, sista oktoberdagen och vi bjuder på en vegetariskgratäng. Gratängsåsen. Under ett rejält täcke av den goda västerbottensosten hittas både gröna linser, kidneybönor och mumsig brysselkål med en mild örtsmak
Samtidigt som äppelpajen med vaniljkrämi (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj. Det är en hallonpaj med mördegsbotten som är fylld med vanilj och crème fraiche
Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost med soltorkade tomater, rökt skinka och cheddarost tilldetta serverade vipotatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
Tillsättcremefraiche och koka upp. Häll tillbaka den i kastrullen och hetta upp den på nytt. Dessutom är det en smidig förrätt som oftast kan förberedas då man ska ha gäster
Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg äpplen, socker och kanel i en kastrull. Värm så att de blir mjuka (det kan behövas lite vatten i botten så det inte kokar fast)
Jag tycker att det blirtillräckligtsaftigt som det är, men om du gärna vill ha en sås tillkycklingen så skickar jag med ett enkelt recept på en balsamsås som passar jättebra till denna rätt
Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bitin, placera en syltlök marineradihallonbalsamvinägeri var ände och dra en sträng med Créma diBalsamico hallon över osten
Koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull. Strimla mangolden. Skala och skiva löken. Servera makrillen med potatis, stuvning, groddar och citronklyftor
Efter jobb blir det en timma på Form, på tallrikenikväll serveras en god kycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vini glaset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.